Politics

Duitser krijgt levenslang voor moord op pompbediende omdat hij mondkapje moest dragen


BERLIJN, 13 sept (Reuters) – Een Duitse rechtbank heeft dinsdag een 50-jarige man tot levenslang veroordeeld voor het vorig jaar vermoorden van een tankstationmedewerker die erop stond dat hij zich aan de regels hield en een coronavirusmasker droeg, meldden Duitse media op dinsdag.

De schietpartij in de westelijke stad Idar-Oberstein over pandemiebeperkingen schokte de Duitsers op een moment dat gevreesd werd dat coronavirusontkenners zich tot geweld wenden.

Het Duitse persbureau DPA en andere media zeiden dat de rechtbank de verdachte, die in overeenstemming met de privacywetgeving alleen Mario N. wordt genoemd, schuldig had bevonden aan moord en hem tot levenslang had veroordeeld.

Hij had toegegeven dat hij de 20-jarige werknemer, Alex W., van het benzinestation had gedood, maar pleitte voor doodslag met beperkte schuld. Een deskundige had wat alcohol in zijn bloed gevonden.

Aanklagers zeiden dat de medewerker de man had gevraagd zich aan de regels te houden en een gezichtsmasker te dragen bij het afrekenen van bier.

Na aanvankelijk geweigerd te hebben en het tankstation te hebben verlaten, keerde de verdachte terug met een masker op, maar hij trok het af toen hij de kassier naderde en na een korte woordenwisseling schoot hij hem in het hoofd.

Het slachtoffer overleed onmiddellijk en Mario N. gaf zichzelf later aan op een politiebureau, zeggende dat de coronavirusmaatregelen hem stress bezorgden.

Bij de rechtbank in Bad Kreuznach was niemand onmiddellijk bereikbaar om de uitspraak te bevestigen.

 

Naam van slachtoffer toegevoegd door TPO.


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Verwarming

Duitsland vreest overbelasting elektriciteitsnetwerk door massaal gebruik elektrische kachels

Brot pretzl

Ook in Duitsland dreigt omvallen bakkerijen, ‘velen staan tot nek in het water’

Duitse vlag

Duitse regering wil ‘basisniveau elektriciteitsverbruik’ huishoudens subsidiëren

Gay

Transman doodgeslagen tijdens Pride-optocht in Münster, dader deed homofobe uitlatingen

Kerncentrale

Duitse kerncentrales mogelijk langer open, de feiten tot nu toeDuitse brandstofprijzen gaan op 1 september terug naar oude normaal

Olaf Scholz

62% Duitsers niet blij met kanselier Scholz (SPD), slechts 25% staat nog achter hemDuitse minister Economie: ‘Uitgesloten dat levensduur laatste drie kerncentrales wordt verlengd’

Mazelen

Hof Duitsland handhaaft vaccinatieverplichting tegen mazelen bij kinderen

Duitse vlag

Duitse regering roept Palestijnse vertegenwoordiger op matje na holocaustuitspraken Abbas

Polizei

Bernt W. (52) krijgt levenslang voor onder invloed doodrijden van vijf mensen in Trier, Duitsland

Olaf Scholz

Duitse kanselier Scholz: ‘Apartheid’ ongeschikt om Israel-Palestina-conflict mee te beschrijven’Rusland hervat toch gaslevering via Nord Stream 1Gazprom claimt overmacht bij het niet nakomen van gasleveringsafsprakenGazprom weet nog niet of het straks weer gas kan leveren via Nord Stream 1Duitse liberalen: Maak van Engels tweede bestuurstaal, trek meer migranten aanDuitsland geeft hogere alarmfase af nadat Rusland gastoevoer afknijptOphef op Duitse tentoonstelling Documenta om antisemitisch kunstwerkSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.