Politics

Drukte op Europese vakantiewegen neemt toe, opnieuw vertragingen bij Thalys | NUOp veel wegen in Zuid-Europa staan zaterdagochtend forse files en wordt het zoals verwacht steeds drukker. Vakantiegangers die met de Thalys reizen, moeten rekening houden met vertragingen.

De verwachting was al dat het een van de drukte dagen van het jaar zou worden. Augustus is in veel Zuid-Europese landen de favoriete vakantiemaand. Bovendien is er steeds meer terugkerend vakantieverkeer onderweg richting Noord-Europa, aldus de ANWB.

Op de Franse wegen is het zaterdagochtend al flink druk, met name op de bekende Autoroute du Soleil. Op de A7 is de vertraging al ruim drie uur tussen Lyon en Orange. Op de A10 richting de Spaanse grens geldt een oponthoud van twee uur.

Ook op wegen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland staan files die al voor meer dan een uur vertraging zorgen en nog verder oplopen.

Op de A2 tussen Zwitserland en Italië staat tussen Luzern en de Gotthardtunnel een file van ruim twintig kilometer. De vertraging is al opgelopen tot bijna drie uur.

De ANWB waarschuwt dat het op veel plekken in Europa warm kan worden, wat door het asfalt op de wegen versterkt kan worden. In Frankrijk worden temperaturen van dik boven de 30 graden verwacht.

Thalys verwacht ook zaterdag vertragingen door ongeluk

De Thalys verwacht ook zaterdag nog vertragingen, nadat vrijdag een trein in botsing kwam met een dier in de buurt van het Belgische Doornik.

Reizigers klagen over het gebrek aan communicatie van het treinbredrijf. Mensen die meer informatie over hun reis willen, krijgen een foutmelding te zien op de site van Thalys.

Vrijdag raakte het treinverkeer op meerdere trajecten flink ontregeld door het ongeluk. Door de botsing moest de trein tot stilstand worden gebracht en de elektriciteit worden afgesloten, zei een woordvoerder vrijdag. Talrijke passagiers zaten vast in treinen of moesten wachten op stations.

Onder hen bevonden zich ook Nederlanders die gestrand waren en de nacht in Parijs moesten doorbrengen. Ze kregen het advies om zaterdag hun reis te vervolgen. Volgens het treinbedrijf kan dat niet via de Thalys omdat de treinen van zaterdag zijn volgeboekt.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.