Entertainment

Devetnice koje možete moliti u rujnu


Devetnice spadaju među najpopularnije oblike pobožnosti današnjih vremena. One imaju stare, pa čak i duboke biblijske korijene. U optjecaju je mnogo devetnica, a i sami možemo načiniti devetnicu od devet nama najdražih molitava. Crkva, međutim, preporučuje da pokušamo uskladiti privatnu pobožnost s liturgijskom godinom, a ovdje donosimo devetnice koje možete izmoliti kao pripravu za spomendane i svetkovine koje slavimo u rujnu.

Devetnica Gospi Žalosnoj

Blagdan slavimo 15. rujna, a devetnica počinje 6. rujna.

15. rujna Crkva slavi spomendan Blažene Djevice Marije Žalosne ili, kako se u narodu obično naziva, Gospu Žalosnu. Kao pripravu za ovaj blagdan, tijekom devet dana moli se molitva na ovoj poveznici.

Devetnica sv. Hildegardi

Spomendan slavimo 17. rujna, a devetnica počinje 8. rujna.

Svetu Hildegardu iz Bingena nazivali su “čudom XII. stoljeća”, i to ne samo zbog njezine svetosti, već i zbog njezina znanja. Njezini spisi o prirodi i liječenju dali su joj naslov prve njemačke istraživateljice prirode i liječnice. Hildegardine recepte za duševno i tjelesno zdravlje možete pronaći ovdje, a devetnicu možete moliti ovdje.

Devetnica sv. Josipu Kupertinskom

Spomendan slavimo 18. rujna, a devetnica počinje 9. rujna.

Sveti Josip Kupertinski zaštitnik je studenata i poseban zagovornik na ispitima, zatim putnika, pilota, a zazivaju ga za pomoć i zagovor djeca, odrasli i stariji koji se osjećaju nevoljeni, neprihvaćeni, odbačeni ili zanemareni. Devetnicu možete moliti na poveznici ovdje.

Devetnica sv. Padru Piju

Spomendan slavimo 23. rujna, a devetnica počinje 14. rujna.

Sveti Padre Pio jedan je od najpopularnijih svetaca modernoga doba, veliki mistik i čudotvorac koji je snagom Kristovom mnogim ljudima vratio tjelesno, mentalno i duhovno zdravlje. Bezbroj ljudi vratilo se Isusu i Crkvi na njegov zagovor. Devetnicu ovom velikom svecu možete moliti ovdje.

Devetnica svetom Mihaelu arkanđelu

Spomendan slavimo 29. rujna, a devetnica započinje 20. rujna.

Sveti arkanđeo Mihael jedan je od trojice arkanđela (uz Gabriela i Rafaela) koji se spominju u Svetom pismu i čiji spomendan Crkva slavi 29. rujna. Izmolite devetnicu svetom arkanđelu Mihaelu i pripremite se za blagdan svetih arkanđela.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.