Sports

“Dat brengt hem in een machtige positie”9:05 – Het is een kwestie van tijd voordat Erik ten Hag zijn overstap van Ajax naar Manchester United afrondt. Zodra de Amsterdammers groen licht geven, kan de deal worden afgerond. De verwachting is dat de 52-jarige trainer verregaande inspraak krijgt in het transferbeleid op Old Trafford. Phil McNulty raadt Ten Hag aan om alleen zijn handtekening te zetten als hij het laatste woord heeft over de aankopen.

'Voordeel' voor Ten Hag: "Dat brengt hem in een machtige positie"


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

“En dat kan hij bedingen”, stelt de chef voetbal van de BBC in gesprek met de NOS. “De club wil hem heel graag hebben en iedereen heeft nu wel gezien wat er gebeurt als je de manager die zeggenschap niet geeft. Het is wat dat betreft veelzeggend dat United woensdag afscheid heeft genomen van de twee hoofdscouts.”

McNulty verwacht dat Ten Hag minder in de weg zal worden gezeten door commerciële belangen dan zijn voorgangers. “De schok over hoe de club in verval is geraakt is zo groot, dat iedereen binnen de club nu snapt dat bepaalde obstakels uit de weg zullen moeten worden genomen. Dat brengt Ten Hag in een machtige positie.”

Zwakke selectie
Het renoveren van de selectie wordt de eerste klus van Ten Hag in Manchester. Dat is hoog nodig, want dinsdag werd pijnlijk duidelijk dat het gat naar de top van de Premier League groot is. United verloor met 4-0 van Liverpool, waarmee de ploeg van trainer Ralf Rangnick ook nog eens gespaard werd. 

“De selectie is echt heel zwak. Er komt dus een bijzonder interessante zomer aan”, aldus McNulty. “Ten Hag zal flink moeten doorselecteren en harde keuzes moeten maken over bijvoorbeeld Paul Pogba, Edinson Cavani en misschien ook wel Cristiano Ronaldo.”

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close