Sports

“Dan denk ik aan Eriksen”14:34 – Feyenoord is deze winter op zoek naar een versterking voor het middenveld. Na de afgeketste transfer van Joey Veerman lijkt Riechedly Bazoer nu het voornaamste target. In FC Rijnmond kwam oud-voetballer Harry van der Laan echter met nog een andere, opmerkelijke suggestie. 

Opvallende suggestie voor Feyenoord: "Dan denk ik aan Eriksen"


Dit omdat hij zijn twijfels had bij de eventuele komst van Bazoer. “Voetbaltechnisch zou het natuurlijk een versterking zijn, maar er zitten haken en ogen aan deze speler”, zo stelde hij. “Overal waar hij gespeeld heeft, is hij met ruzie vertrokken. Je vraagt je ook af wat nu eigenlijk zijn positie is. Bij Vitesse speelde hij als centrale verdediger, maar daar zou ik hem als Feyenoord niet voor halen.”

Lees ook: Feyenoord wil ‘ver gaan’ voor Bazoer en vindt huurclub voor Baldé

In plaats daarvan deed hij een andere suggestie, waar in Rotterdam-Zuid niet door iedereen positief op gereageerd zal worden. “Ze willen een creatieve middenvelder halen, dan zou ik aan Christian Eriksen denken. Hij heeft in de media laten weten heel graag weer aan de bak te willen en is fit verklaard.”

Zijn Ajax-verleden – wat voor Bazoer overigens ook geldt – zou volgens hem geen punt moeten zijn. “Het is een uitstekende voetballer, een van de beste spelers van Denemarken. De link met Frank Arnesen (de Deense technisch directeur van Feyenoord, red.) is dan ook snel gelegd. Hij wil ontzettend graag naar het EK, dus je kan hem waarschijnlijk voor anderhalf jaar vastleggen.”

Lees ook: Advies uit Rotterdam voor Eriksen: “Club die volledig achter je staat”

De stelling dat Feyenoord waarschijnlijk niet aan zijn salariseisen zou kunnen voldoen, werd door Van der Laan verworpen. “Ze staan op dit moment door de omstandigheden niet in de rij voor hem”, doelde hij op zijn hartproblemen van afgelopen jaar. “Maar ik kijk even naar Daley Blind, die op het allerhoogste niveau ook met een ‘kastje’ speelt. Die speelt in de Champions League, in het Nederlands elftal, speelt drie keer in de week, en dat is geen enkel probleem. Als dat bij hem ook het geval is, heb je een fantastische aanwinst.”

Lees ook: Christian Eriksen geeft eerste interview sinds hartstilstand

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close