Politics

Caroline van der Plas doet voorlopig geen mediaoptredens en werkbezoeken meer vanwege bedreigingen


Caroline van der Plas, de leider en het enige Kamerlid van de BoerBurgerBeweging, heeft voorlopig alle werkbezoeken en mediaoptredens geschrapt. Dit heeft te maken met de doodsbedreigingen die ze de afgelopen tijd heeft ontvangen. Ze zegt tegen het ANP: ”Kennelijk wordt BBB te groot in de peilingen en vinden mensen dan dat ze haat over je heen mogen storten.”

De BoerBurgerBeweging staat op ongeveer 15 zetels in de peilingen, en zou als er morgen verkiezingen zijn de tweede of derde partij kunnen worden. Daarnaast gaan de boerenacties tegen het stikstofbeleid onverminderd door. Boze boeren dumpen nu bergen vuilnis en mest op snelwegen. Hoewel deze acties het werk zijn van een relatief kleine groep, zorgen ze voor veel overlast. Vannacht nog waren meerdere automobilisten betrokken bij een ongeluk op de A7 tussen Groningen en Drachten, nadat afval op de weg was gedumpt. Hierbij raakte gelukkig niemand gewond. Politie, Rijkswaterstaat, en het kabinet hebben de betrokken boeren opgeroepen te stoppen met dit soort acties. Van der Plas riep zelf gisteren ook op tot het stoppen van dumpacties en brandstichtingen langs de snelweg.

Veel van de frustratie over deze acties wordt geuit richting de BBB, wat in praktijk neerkomt op Kamerlid Van der Plas. Op Twitter deelde ze een paar voorbeelden. Deze waren gericht aan haar en FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren:

Het is niet de eerste keer dat Kamerleden afzien van werkbezoeken vanwege de polarisatie rond het stikstofdossier. Een maand geleden besloot D66-Kamerlid Tjeerd de Groot af te zien van een bezoek aan het boerenprotest in Stroe. De NCTV had hem toen verteld dat zijn veiligheid niet gegarandeerd kon worden. Ook VVD-Kamerlid Thom van Campen besloot vanwege dit advies niet te gaan. VVD en D66 haalden toen vervolgens uit naar Geert Wilders, Caroline van der Plas, en Roelof Bisschop, die wel naar het protest gingen. Ook CDA-er Derk Boswijk ging ondanks het NCTV-advies.

 


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelenRijkswaterstaat en gemeenten halen protestvlaggen weg vanwege onveilige situatiesStikstofreductie bij halen klimaatdoelen niet meegerekend bij stikstofdoelenDrie verdachten Heerenveen weer vrij, 19 nieuwe arrestaties in BleiswijkDrie boerendemonstranten worden verdacht van poging tot doodslag, FDF demonstreert bij politiebureauPolitie Heerenveen schiet gericht waarschuwingsschot op tractorBoerenblokkades worden opgeheven, minister laat ingrijpen aan lokale overhedenBoerenblokkades gaan vandaag door, politie deelt 200 boetes uitBoerenacties leggen distributiecentra supermarkten platBoerenprotesten blokkeren weer snelwegen met tractoren en hooibalenorganisatie stikstofprotest: 40.000 mensen in StroeFarmers Defence Force: protest bij woning van minister is ‘topactie’

Femke Halsema

Burgemeester Halsema bedolven onder bedreigingen vanwege huldiging Ajax

Caroline van der Plas, SGPJ

Chris Aalberts – Boer Burger Beweging (BBB) is een leeg marketingproduct

Caroline van der Plas, BBB

Caroline van der Plas (BBB) gelooft wel/niet in complotten, want Build Back Better

Caroline van der Plas, BBB

Chris Aalberts – Nieuwe bondgenoot doet twijfelen aan oordeelsvermogen BBB

Caroline van der Plas, BBB

Chris Aalberts – Waarom stelt niemand een kritische vraag aan Caroline van der Plas? 

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.