Sports

BVB brengt spanning in Bundesliga terug met moeizame zege20:30 – De spanning is enigszins terug in de Bundesliga, maar makkelijk ging het niet voor Borussia Dortmund. De ploeg, met Donyell Malen in de basis, wist een achterstand tegen Eintracht Frankfurt om te draaien in een 2-3 overwinning.

BVB brengt spanning in Bundesliga terug met moeizame zege


Borussia Dortmund schoot uit de startblokken in Frankfurt. Thomas Meunier had in de tweede minuut al een serieuze poging, maar Kevin Trapp kon de bal keren. Drie minuten later moest hij weer in actie komen na een schot van Erling Haaland. Het was duidelijk dat de ploeg snel op voorsprong wilde komen, aangezien Bayern München gisteren had verloren van Borussia Mönchengladbach. Bij een overwinning kon het gat met de koploper verkleind worden tot zes punten.

Waar Dortmund goed begon, mocht de thuisploeg als eerste juichen. Rafael Borre was de gevierde man na een kwartier spelen door de bal met een volley tegen de touwen te werken. Het was het begin van een sterke fase van Frankfurt, want negen minuten later tekende hij ook voor de tweede goal van de wedstrijd. Deze treffer was overigens een stuk makkelijker dan de eerste goal. Nu kon hij de bal uit een rebound makkelijk binnentikken.

In de dertigste minuut was Obite Evan N’Dicke dicht bij de beslissing van de wedstrijd, maar zijn inzet spatte uiteen op de linkerpaal. Daardoor bleef Dortmund in leven. In de blessuretijd van de eerste helft was Donyell Malen dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet kwam ook op de paal. Na rust mocht de uitploeg alsnog juichen via Thorgan Hazard, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Haaland. 

Beide ploegen bleven in de laatste twintig minuten jagen op een doelpunt. Frankfurt wilde de wedstrijd in het slot gooien, waar Dortmund bleef hopen op de gelijkmaker. Uiteindelijk lukte dat via Jude Bellingham, die een bal achter doelman Trapp kopte. Maar daar bleef het niet bij, het werd zelfs nog een driepunter voor Malen en co. In de negentigste minuut was Mahmoud Dahoud doeltreffend met een goed schot van net buiten de zestienmeter. Makkelijk ging het niet, maar het gat met Bayern is verkleind.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close