Sports

Brouwer/Meeuwsen als laatste Nederlanders uitgeschakeld op WK beachvolleybal | NUBeachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn vrijdag uitgeschakeld in de kwartfinales van het WK in Rome. Het duo verloor in drie sets van de Amerikanen Chaim Schalk en Theodore Brunner (21-16, 16-21 en 15-12), waardoor er geen Nederlanders meer actief zijn op het toernooi.

De ervaren Brouwer en Meeuwsen, die in 2013 als eerste en tot dusver laatste Nederlanders ooit de wereldtitel veroverden, waren in de Italiaanse hoofdstad als derde geplaatst. Ze waren daardoor licht favoriet tegen Schalk en Brunner, maar maakten dat niet waar.

In de eerste set namen de Amerikanen op 15-15 met afstand van Brouwer en Meeuwsen en pakten de set. De Nederlanders knokten zich in de tweede set terug door uit te lopen naar 14-11. Op 20-16 benutten de ze het eerste setpoint.

In de beslissende derde set kwamen Schalk en Brunner voor met 3-0. Brouwer en Meeuwsen kwamen nog terug tot 10-9, maar zagen de Amerikanen vervolgens weer uitlopen. Op 14-12 sloeg Meeuwsen de service in het net en daarmee was uitschakeling een feit.

We maakten veel fouten

Na de nederlaag was de teleurstelling groot bij de 32-jarige Brouwer en de twee jaar oudere Meeuwsen. “We maakten veel fouten en kwamen er ook verdedigend niet echt aan te pas”, zei Brouwer bij Ziggo Sport.

“Ik ben wel blij dat we het in die tweede set nog omkeren, maar in de derde set liepen we achter de feiten aan. We kwamen nog even terug, maar gaven het daarna nog weg.”

Meeuwsen zei dat het net niet genoeg was geweest. “We waren misschien te gretig, zeker als het niet lekker loopt. We kregen nog wat kansen, maar als je ze dan niet maakt wordt het lastig.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close