Politics

Brandstichting bij autobedrijf in Nuland, auto’s beklad met symbool Extinction Rebellion


In het Brabantse Nuland is maandagochtend brand uitgebroken bij een autobedrijf. De brand werd rond halfvijf gemeld, en was een halfuur later onder controle gebracht door de brandweer. Verschillende auto’s zijn uitgebrand, en één auto is beklad met het symbool van de actiegroep Extinction Rebellion. Volgens Omroep Brabant is de brand vermoedelijk buiten begonnen, en overgeslagen naar het gebouw van het bedrijf zelf. Vermoedelijk gaat het om brandstichting. Het autobedrijf verkoopt Amerikaanse Pick-Up trucks, wat een rol kan hebben gespeeld bij de keuze van het doelwit.

Extinction Rebellion moest zich eerder al eens distantiëren van een soortgelijke actie in Brabant. Eind juni stonden bij twee autobranden in Eindhoven in totaal drie auto’s in de fik. Hierbij werd met graffiti het zandlopertje van de actiegroep aangebracht op een woning. Een woordvoerder van de groep sprak hierover zijn afschuw uit, en stelde dat acties vreedzaam dienen te zijn, en nooit tegen individuele burgers gericht kunnen zijn. Mensen mogen wel hinder ondervinden van de acties, zoals bij blokkades van het verkeer, maar vandalisme is niet de bedoeling.

 

 


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelenMan injecteert steroïden, raakt bijna onvruchtbaarMogelijk voor het eerst koe doodgebeten door wolfChris Aalberts – In Brabant heeft iedereen buikpijn van de coalitie behalve Forum voor DemocratieBoze demonstranten van Extinction Rebellion blokkeren ingang SchipholOok senator Loek van Wely stapt uit FvD-fractie – Partij heeft nu nog 4 senatoren overExtinction Rebellion zoekt scriptschrijver voor fake NOS journaalSneue oude lul terroriseert jongeren Extinction Rebellion, verziekt vreedzame demonstratieRuzie tussen rivaliserende bendes vermoedelijk aanleiding voor branden bij Arnhems eetcaféBeruchte dramgroepering Extinction Rebellion dramt Prinsjesdag kapot met ‘Traanrede’Terreurbeweging Extinction Rebellion pleegt aanslag op Britse vrije pers, democratie aangevallenVideo – In coronahaard Brabant lopen ze in polonaise door het caféExtinction Rebellion voert snoeiharde actie: met stoepkrijttekeningenSonny Spek – Kick Out Extinction Rebellion (Ook uit de Universiteit Leiden)Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.