Sports

Berghuis maakt zich geen zorgen: “Op naar België”22 september 2022 – Steven Berghuis zou eigenlijk op de bank beginnen in het Nations League-duel tegen Polen (2-0 overwinning), maar heeft toch bijna een volle wedstrijd kunnen spelen. Dankzij een vroege blessure van Teun Koopmeiners kwam de Ajacied al na zes minuten binnen te lijnen en wist hij een uitstekende wedstrijd te spelen.

Berghuis maakt zich geen zorgen: "Op naar België"


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Berghuis begon op de bank, maar moest zich al heel vroeg in de wedstrijd klaarmaken voor een invalbeurt. “Je verwacht het niet en je zit ontspannen naar de wedstrijd te kijken. Maar ik zag aan de reactie van Teun (Koopmeiner, red.) al dat het menens was.” Hij moest vervolgens dan ook even in de wedstrijd komen. “Je richt je meer op de tweede helft om in te vallen. Het is even aan te passen, maar je probeert het zo goed mogelijk te doen.” Over de wedstrijd zelf was Berghuis uiteindelijk wel tevreden. “Het begon heel erg goed. We creëerden goede kansen en ik was steeds aanspeelbaar. We waren soms slordig aan de bal, maar kwamen eigenlijk nooit in de problemen.”

Met name verdedigend stond het Nederlands elftal uitstekend, zo merkte hij op. “Verdedigend stonden we echt goed en gaven we eigenlijk op die kans van Milik na niks weg. We hebben ook hele goede verdedigers.” Op de vraag of Berghuis baalde dat hij op de bank zat was Berghuis duidelijk. “De bondscoach is daar duidelijk in vanaf het moment dat je binnen komt. Hij is nog steeds aan het kijken en samenstellingen aan het proberen, dus dan moet je het laten zien wanneer je erin komt. Er is ruimte voor ontwikkeling voor mezelf, maar ik denk dat ik een creatieveling ben en graag in de ruimte speel”, aldus Berghuis.

Lichte blessure
Uiteindelijk zou ook Berghuis zelf het veld moeten verlaten, want hij had last van een lichte blessure. “Ik had zelf ook wat lang van mijn onderrug, eigenlijk in de rust al. Het veld is ook net nieuw, drie dagen oud hoorde ik net. Daardoor begon mijn rug wat op te spelen. Zorgen maakt Berghuis zich echter niet. “Ik verwacht niet dat het een probleem vormt. Ik moet het goed behandelen, blijven bewegen en dan op naar België.

Lees ook: Van der Vaart looft Berghuis. “Ik ben echt aan het genieten”

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.