Sports

“Als het goed is, behoort degradatievoetbal nu tot het verleden”22:22 – Fortuna Sittard verbaasde dinsdag vriend en vijand door Burak Yilmaz vast te leggen. Met de Turkse topspits hopen de Limburgers volgend seizoen uit de degradatiezorgen te blijven. Voorzitter Isitan Gün sluit zelfs niet uit dat Fortuna gaat meestrijden om Europees voetbal.

"Als het goed is, behoort degradatievoetbal nu tot het verleden"


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

“Dat hoop ik wel, maar ik weet ook hoe gevaarlijk het is zo’n doelstelling uit te spreken”, zegt Gün tegen Voetbal International. “We moeten realistisch blijven. Maar als het goed is, behoort degradatievoetbal nu tot het verleden. De middenmoot, misschien het linkerrijtje; het zou mooi zijn als we die stap kunnen gaan zetten. Burak kan ons daarbij helpen, maar hij kan het niet alleen. Aan ons de taak dus om spelers te halen die hem kunnen ondersteunen en aanvullen. Daar gaan we alles aan doen.”

Fortuna is na de komst van Yilmaz nog niet klaar rop de transfermarkt. Volgens De Telegraaf zijn de Limburgers in de markt voor Silvester van der Water, die anderhalf jaar geleden voor 1,8 miljoen euro de overstap van Heracles Almelo naar Orlando City maakte. “Ik denk niet dat we deze transfer de komende maanden nog overtreffen, maar we zijn wel op zoek naar spelers die qua niveau op zijn minst in de buurt kunnen komen”, bevestigt Gün dat Fortuna nog niet is uitgewinkeld.

Fortuna hoopt in elk geval Dimitrios Siovas langer vast te leggen. De Griekse verdediger maakte het afgelopen half jaar een goede indruk. “Dat zou ook weer een positieve stap zijn. We bouwen verder aan een competitief elftal. Hoe dan ook zorgt de komst van Burak voor een boost. In mentaal opzicht, en in de beeldvorming van Fortuna Sittard. Deze transfer bewijst dat wij als club nog altijd progressie maken.”

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.