Sports

Ajax sluit krankzinnige Deadline Day af met presentatie Ocampos31 augustus 2022 – Ajax heeft zich definitief versterkt met Lucas Ocampos. De Argentijn wordt voor één seizoen gehuurd van Sevilla, waarbij de Amsterdammers ook een koopoptie hebben. Eigenlijk leek Ocampos zich al eerder Ajacied te mogen noemen, maar zijn transfer mondde uit in een ongekende soap.

Ajax sluit krankzinnige Deadline Day af met presentatie Ocampos


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dinsdag schakelde Ajax juist nog erg snel na het definitieve vertrek van Antony naar Manchester United. Ocampos kwam in beeld als diens vervanger en zat nog dezelfde avond in het vliegtuig op weg naar Amsterdam. Ook de onderhandelingen met Sevilla leverden geen problemen op: de clubs waren het eens over een transfersom van twintig miljoen euro. Alles verliep voorspoedig, tot woensdagochtend.

Het bericht dat de Raad van Commissarissen van Ajax de transfer blokkeerde, kwam als een grote verrassing. De transfersom voor de 28-jarige aanvaller werd als onverantwoord gezien. Sevilla, dat de bankzitter graag wilde verkopen, besloot vijf miljoen euro van de vraagprijs af te halen, maar ook daar ging de RvC niet mee akkoord. Uiteindelijk was een huurdeal dus de oplossing. Volgens Argentijnse media kost de huur Ajax vier miljoen euro en bedraagt de optie tot koop zestien miljoen. 

Transfers Ajax
Met de komst van Ocampos is dus een hectische laatste transferdag afgesloten en heeft Ajax de gewenste opvolger van Antony toch binnen. Ook Florian Grillitsch zal op korte termijn nog gepresenteerd gaan worden. De deadline is weliswaar verstreken, maar omdat de middenveld transfervrij is, kan hij ook later nog worden ingeschreven. Door de komst van doelman Odisseas Vlachodimos kan voorlopig wel een streep. Volgens de goed ingevoerde Twitteraar Hamstelaar zal Ajax in de winter opnieuw een poging wagen. 

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.